bildkavalkad...

2011-04-29 / 09:26:56
har haft fullt upp de senaste dagarna därav inget bloggande. men nu har ja lovat att ja ska lägga ut lite bilder så..

i lördags var vi hemma hos mamma och pappa och åt påskmiddag. jag hade så klart bakat. små miniatyr princess-tårtor blev d :) blev lite snarjigt med tid, men va tusan. skakade mycket bra, och var väl så där fina men d e väl smaken som räknas :) ?

   

tre olika färger blev d. turkos, lila och vit.

loppans små liv e väl bara för sööta?? självklart tog vi också en promenad i d fina vädret..

   

på kvällen var vi hos ajax å sjöberg å grillade lite. mycket trevligt. tårtan stod ja för. choklad botten, vaniljkräm i mitten å jordgubbs mousse över :)




i söndags tog ja årets första löpar-runda. så otroligt skönt. tog en i tisdags också och skulle egentligen gjort d igår också, men tiden fanns tyvärr inte...


i onsdags hade vi en heldag med bara personalen på törnvägen. vi var hemma hos marie å grillade, spelade kubb, kollade djuren å bara hade d helt underbart :) självklart stod jag för kakan :) morotskaka med glasyr på ...väldigt uppskattad..

men igår var verkligen den bästa på hela veckan!! en heldag med min fina fina malin. schopping, lunch, spa, bastu, scrubb å ansiktsmask...verkligen världens underbaraste dag!!! tack igen älskade vän..

i stortsett hela veckan har ja egentligen ägnat all tid åt klänningen ja håller på att sy till cruisingen på lördag...många blodiga fingrar och svordommar över allt bråk med tyllen, men resultatet blev väl ganska bra tycker ja, inte helt toppen men helt okej.











ja vet att ja har varit lite slarvig, men som vanligt börjar ja ju inte i tid :( men d duger gott. finjusteringar kan man ju göra i efterhand :)

Nu har man ca 2 å en halv timme till helg....

2011-04-22 / 13:22:32

Nu har man ca 2 å en halv timme till helg. Har en ganska lugn eftermiddag så man skulle kunna säga att ja har helg redan :-P

Snart helg igen. D betyder att ja kan göra...

2011-04-21 / 09:16:17

Snart helg igen. D betyder att ja kan göra klart garderoben, bara mini tårtor och vårstäda min underbara trädgård och mitt vackra hus :-) putsa fönster å dammtorka å skura å lägga blommorna i blöt. Underbara vår

igång???

2011-04-19 / 21:31:46
har jag äntligen kommit igång nu??? man kan ju alltid hoppas. har inte allt för höga förväntningar på mig själv men hoppas går ju. ja pratar så klart om träningen. igår var syrran, ja å kasper uta på rolerblades en runda å nu ikväll var ja ute på promenix me Emelie. underbart skönt. nåja.

de senaste veckorna har ja inte varit på topp. korta meningslösa inlägg om egentligen världens tråkigaste saker. problemet??? saknad. EXTREM saknad. har aldrig saknat någon så otroligt mycket. har fortfarande ett hål i hjärtat som inte kommer att läka på länge än, om någonsin.

ett år av saknad och längtan. ett år utan min livskamrat. ett år på "egna" ben. nä, självklart pratar ja inte om johan, utan om min älskade stjärna i natten vars starka sken slocknade för ett år sedan...



du saknas mig !!!

ettårsdagen gick ändå relativt bra tycker ja. tackar min lycko stjärna för att ja hittat mitt livs kärlek.
ja vill verkligen ha en ny hund, d vill ja, men hur ska ja ha TID?? ja jobbar jämt, hela tiden.

i morgon kommer bli full rulle. dock kommer kvällen att innehålla lite magont, d kommer ja tyvärr inte ifrån, men vad ska man göra?

d e så mycket man vill här i livet, men så lite tid att lösa d på :)

nu blir d en snabb-dusch å sen mys-pys-fix tills älsklingen min kommer hem från jobbet...



du är min trygghet, min glädje, min kärlek, mitt liv, mitt allt!!! d e du å ja. nu och för alltid !!

Ny vecka igen. Hinner knappt me i svängarn...

2011-04-19 / 10:18:32

Ny vecka igen. Hinner knappt me i svängarna. Igår var d trädgården som fick uppmärksamhet, å på kvällen kom syrran å kasper. Vi tog en sväng på rolerblades.

Den andra tårtan. Gud så goda de var. Alla...

2011-04-16 / 16:32:54

mms_img13691 (MMS)

Den andra tårtan. Gud så goda de var. Alla gästerna gillade dem å massa beröm fick man.

En av tårtorna ja gjort till mamma.

2011-04-16 / 16:32:44

mms_img13690 (MMS)

En av tårtorna ja gjort till mamma.

kort fredag och lång helg :)

2011-04-15 / 22:08:29
frågan är om det kan bli bättre???

slutade jobbet halv tre idag, så jag har verkligen en lång helg denna veckan. den enda veckan, men än doch en lång helg.

helgen är dock uppbokad så tji fick ja, men inte mer än att ja hinner me ett å annat roligt också.

efter jobbet har ja bakat sista tårtan till mammas kalas i morgon. de är inte dekorerade så jag visar först i morgon hur de ser ut, och givetvis kan ja ju inte avslöjja för mamma vad ja gjort :) sen grillade ja och medan vi åt tittade vi på fjärde narnia filmen. en film i min smak. lagom läskig å lagom äventyrlig.

SEN, NYSS, ALLDELES NYLIGEN...skruvade johan äntligen upp två hängare i min garderob. självklart har ja flyttat över lite kläder också för att visa lite foton. långt ifrån alla kläderna är uppe och jag måste säga att ja e aningen orolig att johan ska få rätt...att d inte räcker till för alla mina kläder :S

så nu väntar lite disk och lite foto uppladdnig här på bloggen och kanske även ett och annat på facebook, vi får se. häör kommer d ialla fall :)

     



   

i denna lilla "garderob" i garderoben är tanken att ja ska ha mina skor :)

 

 

en liten skillnad kanske :)

nu ska ja njuta av mina kläder :P

Fredag å helgen står å väntar runt kröken....

2011-04-15 / 12:27:41

Fredag å helgen står å väntar runt kröken. Idag slutar har man sin "tidiga" fredag. Slutar halv tre å hela eftermiddagen kommer spenderas med tårtbak. <3

Igår blev ja nästan klar med förberedelser...

2011-04-13 / 10:43:18

Igår blev ja nästan klar med förberedelserna till mammas födelsedagstårta. Dekorationerna Är i så gott som helt färdiga. Nu ska ja bara testa olika fyllningar.

ledig tisdag...

2011-04-12 / 21:06:55
var ju som sagt ledig på schemat idag..men inte fick man vara ledig då heller :( hade för flera dagar sedan kännt att "på tisdag när jag är ledig, DÅ ska ja verkligen avancera i köket" så. TACK älskling för att du jobar morgon denna veckan :P uppe vid strax innan sju och började stöka i köket. knappt vaken, så innan ja började med middagen ( ja dagens middag behövde verkligen göras i god tid för att bli klar) tog ja en ordentligt stor kopp kaffe för att väcka både kroppen och hjärnan.

sedan började jag, för första gången i mitt liv, göra porterstek. från grunden. d tog som sagt sin lilla stund, men skam den som ger sig :P mitt i alltihopa skulle jag iväg på utbildning, så när steken var klar, fick ja rusa iväg och utbilda mig :)

efter det var ja å handlade potatis som ja så klart INTE hade kommit ihåg att förbereda :S tog en promenad hem för att stressa av lite. väl hemma igen så skalade ja potatisen, kokte dem och gjorde sås av spadet från steken.



japp, man kan nog säga att fröken är mäkta stolt. OCH det gick att äta sig riktigt jäkla fet-mätt på det också :) jag tror nog att herrn i huset skulle kunna skriva på ett dokument där jag blir bekräftad som en riktig husmor :) haha

när maten trillat ner lite och landat i magen, började jag med förberedelserna till mammas födelsedagstårta :) jar är för jäkla snål för att köpa rätt redskap och mallar och hjälpredskap, så jag har så klart gjort mina egna :P som alltid älskar jag mina X-antal lådor med diverse pyssel i alla dess former och färger. vad skulle jag fylla mitt liv med om inte pyssel, trix, ideer och "helt-appropå-lösnigar" på saker ja inte ens haft en tanke på att göra ?


ja, just d. mitt i röran av alla planer han ja ta en tur förbi snickar-jocke å köpa skruv till mina hängare ja ska hänga mina kläder på i min "walk-in" :) kommer bli fett-bra för att använda ett "modernt" uttryck :)

nu ska ja se om johan vill hjälpa mig att skruva upp hängarna :)

måndag 11 april.

2011-04-11 / 21:30:48
lika bra att skriva datum då :P

idag har d bara varit en sån där gudomlig dag. förmiddagen var grå, men sen kom solen och värmen. underbart. slutade jobbet vid fyra och åkte hem å startade grillen :) grymt gott. sen kunde ja inte vara inne längre. ut i min UNDERBARA trädgård!!! har grävt upp lite tulipaner och andra små söta blommor ur ett land som vi ska sätta igen. det är på tok för brett för att kunna hålla d rensat och fint. jag måste nästan stå i halva landet för att nå längst in å d funkar ju inte så bra.

när ja slutade min långtur i lördags kväll och kom hem, så hade min UNDERBARA man laggt in golvet i min garderob. idag har han lasserat listerna och i morgon ska ja köpa skruv och sen ska vi sätta upp klädhängarna och sen är d bara hyllorna kvar :)

ja kan tro att Amelie just nu sitter å tänker; ja men bilder då ??? ja vill ju SE hur d ser ut!!!
det kommer gumman :) har bara inte flyttat över bilderna till datorn än :) det finns både före och efter bilder, så ingen panik nu stumpan :)

känner mig verkligen som en av världens lyckligaste.

dock har dagen inte varit lika underbar för alla. en vän fick idag beskedet om att hennes bebis hon har i magen hade kromosomfel, hjärtfel och mycket annat, så på onsdag tänder jag ett par ljus för hennes lilla ängel!!!

nu blir d total avkoppling ett par timmar, för inte ens när man e ledig får man vara ledig. i morgon ska ja på utbildning, fast ja e ledig på schemat. skit också !

Åh va underbart d känns nu att garderoben ...

2011-04-10 / 18:36:47

Åh va underbart d känns nu att garderoben är i stort sätt klar. Ska bara upp me hyllor och hängare sen kan kläderna och skorna flytta in :-) ljuvliga underbara

Den där jobbiga långa odrägliga turen som ...

2011-04-09 / 16:32:37

Den där jobbiga långa odrägliga turen som ja haft idag, har ja äntligen börjat se slutet på nu. 4 å en halv timme kvar bara. Sen hem å vrål mysa me älsklingen.

Idag borde ja verkligen ta tag i elendet h...

2011-04-06 / 12:45:13

Idag borde ja verkligen ta tag i elendet hemma :-) diskade igår så d e inte så mycket, å blommorna blev vattnade också. Så d e bara dammsuga å skura golv kvar.

vet inte varför detta inte blivit publicerat?? men ja inte när ja skrev d :P

2011-04-05 / 22:50:01
dagen har varit riktigt bra faktiskt. ja känner mig lättad och glad och ser om möjligt ännu ljusare på framtiden. jobbet har gott bra idag som de flesta dagar. somnade en stund efter att ja kom hem, men sen fick ja jätte lust att baka bröd, så fram me ingridienser å bunke å grejjer, när rägbullarna var i ugnen gick d äntligen upp för mig att vi inte har varken smör eller pålägg här hemma...så typiskt mig.

garderoben står lite still för tillfället, skulle egentligen burit in golvet dit i kväll, men d orkar ja inte. får ta d i mon. har varit på ikea och köpt skenor att hänga kläderna på. blir förmodligen en tripp dit på fredag också för att köpa hyllplan och eventuellt nägra förvaringslådor med lock också. sen har vi ju byrån som ska målas, men som sagt, golvet är inte laggt än så d e nog ingen brådska :P

har varit bra väder idag.

Nu har ja ganska så bra koll på mammas föd...

2011-04-04 / 13:43:59

Nu har ja ganska så bra koll på mammas födelsedagstårta :-) två stycken blir d å ja vet precis vilken fyllning d ska vara :-)

Herre jisses va mätt ja e. Idag har ja haf...

2011-04-02 / 22:05:39

Herre jisses va mätt ja e. Idag har ja haft en riktig mys-pys dag. Hela förmiddagen å halva eftermiddagen va d nästan bara gos me darlingen. Var iväg å handlade lite på morgonen, så vi tryckte i oss nybakade frallor å myste. Framåt eftermiddagen målade ja färdigt i garderoben. nu ska d bara dit golv å inredning så kan mina kläder flytta in. Har lagat god middag som vi slubbat i oss nu. Massa chips å dipp å godis har vi också tryckt i oss. Tjockis e ja nu

Navelludd består vanligtvis av smuts och a...

2011-04-01 / 20:00:07

Navelludd består vanligtvis av smuts och andra partiklar som samlas i naveln, det är rätt vanligt om man har en rund och utstående mage. Luddet skiftar färg beroende på vilket plagg du bär, så om det alltid är blått kanske du ofta har på dig mörka tröjor...inga frågor e för dumma? Hahahaha

Den här dagen borde ja sitta inlåst någons...

2011-04-01 / 12:52:00

Den här dagen borde ja sitta inlåst någonstans där ingen vet vart ja e, utan några som helst möjligheter till kommunikation med omvärlden. SÅ JÄVLA BLÅST e ja.