d e bara jag...eller?

2009-12-31 / 17:22:18
det slår aldrig fel. i dag är det sista gången vi lever år 2009. om några få timmar börjar ett nytt år, en ny era, ett nytt liv med så många möjligheter. nu är det dax att fixa till sig lite innan festligheterna börjar. har precis kommit hem från jobbet...hungrig, trött, sliten, men väldigt förhoppningsfull. ska fira nyår med min underbara pojkvän, min finaste mickan och min underbara ajax!!! vad mer kan man önska sig,  en ny början med världens underbaraste, mest fantastiska människor! bara så ni vet...JAG ÄLSKAR ER!!!



GOTT NYTT ÅR VÄRLDEN, I NATT KOMMER EN BÄTTRE VARIANT AV MIG ATT FÖDAS!

tackar som frågar hur e d själv?

2009-12-31 / 16:59:43

jag bara måste ju berätta vad min "vän" sa idag...

vi kallar min "vän" för A och den andra personen B

B kommer hem i sin bil, parkerar och kliver ur.

A, Hej, hej...
B, Hej A hur e d?
A, jo tack d e bra...har lite ont i ryggen bara...men i huvet e ja frisk, för d tar jag medicin emot, så i huvet e ja frisk...

allt är inte guld som glimmar...

2009-12-30 / 12:18:08
man ska inte tro allt man ser, läser eller hör. ibland kan d faktiskt låta/se ut/uppfattas som någonting som helt är taget ur sitt syfte. vill påminna mig själv, och om d skulle vara någon som läser min blogg, att faktiskt se till helheten innan saken tars ur sitt sammanhang och syfte! jag kan störa mig på folk so tror att de e lite bättre än alla andra och annser därför att de har lite mer rätt till vissa saker. ett litet problem där bara. sen karusellen började snurra, har jag bara fokuserat på alla andra. alla ska va glada å nöjda och belåtna och, och, ohc...men mig själv har jag lixom struntat i. bar astoppat undan och ignorerat. nu kommer dock synden att straffa sig!

jag har på viss inrådan av mina vänner och min familj börjat att tänka på och vårda om mig själv. detta kunde dock inte blivit ett större fjasko. jag har gått och blivit ett stort jävla ego., som tror att hon e aningens lite bättre än allt annat på denna planeten. jag har blivit min egen värsta fiende. en sån där som jag alltid har stört mig på.

jag skäms! och det är så onödigt att folk i min omgivning ska behöva bli sårade för att jag ska innse hur dan jag blivit! här med ber jag alla jag känner, och inte känner, om ursäkt för mig. mitt uppträde, mina kommentarer, mina innfall, mina påhitt, mitt negativa beteende, mina påhopp, mina utbrott, mitt synsett och allt annat ni kan komma på.

förhoppningsvis är detta ett bar sätt att avslutaåret som gått på. och kämpa för att bli en något bättre person nästa år!

att vakna med magi...

2009-12-30 / 10:57:29
i dag var det bara magi när jag vaknade...allting stämde. solen tittade in lite försiktigt, d ligger fortfarande lite snö kvar på marken, inte så d täcker längre, men ändå. trist att man ska kliva upp och förstöra det bara! men va fint d va att vakna idag.

klev upp efter en stund, och skickade iväg johan till affären å jag hoppade in i duschen. han har precis kommit tillbaka, så nu ska d lagas mat och sen ska ja jobba hela långa kvällen. å i övermorgon blir d ett nytt år...med nya möjligheter och nya utmaningar...

dag, kväll, dag, kväll...

2009-12-29 / 22:38:26
idag har varit en riktigt jobbig dag på jobbet. min lila "vän" var inte alls vänligt sinnad idag. man fick minnsan höra att man var både de ena och de andra idag. pluss att vi hade tre larm på tio minuter. jobbigt. när jag väl slutade susade ja hem å plockade upp syster yster och så åkte vi in till kalmar på mellandagsrean. d var faktiskt inte så mycket folk som vi trodde att d skulle vara.

vi kikade lite på nyårs utstyrsel, och d blev väl ett och annat kan man väl säga. när ja äntligen kom hem igen, traskade ja bort till kajsa en stund och pratade lite och tog en cigg...eller två! nyss hemkommen igen då, och nu hoppas jag på att tröttheten ska ta ut sin rätt så att ja kan lägga mig i hyfsad tid för att komma upp i hyfsad tid i mon...blir så tokigt när man jobbar dag ena dagen å kväll nästa för att tredje dagen åter ha ett dag pass...svårt att sova sina timmar då.

nu ställer ja in siktet på lite mys framför tv:n och inväntar john-blund. men först ska ja nog ta en riktigt varm dusch, för d e inte varmt ute...

mitt år

2009-12-28 / 23:35:15
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? ja, jag fick en fast tjänst
2. Höll du några av dina nyårslöften? Ger inga nyårlöften. Tror inte att man håller löften bättre bara för att det är nyår.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? ja. Emma och martina
4. Dog någon som stod dig nära? hmm...
5. Vilka länder besökte du? inte ett ända utom sverige :(
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? många saker..man är väl aldrig nöjd!?
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 22 december. då ja fick min fasta tjänst.
8. Vad var din största framgång 2009? jobbet.
9. Största misstaget? att jag stod ut så länge som ja gjorde...borde gått tidigare
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Njae, inte mer än vanligt.
11. Bästa köpet? bilen helt klart, eller skinnjackan...
12. Vad spenderade du mest pengar på? Hyran.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? många saker. finaste mickan å underbara ajax, alla tjejerna på jobbet, johan,
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? not fair med lily allen, where were you last night med nightwish
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? vet faktiskt inte..
16. Vad önskar du att du gjort mer? tagit hand om mig själv
17. Vad önskar du att du gjort mindre? gråtit
18. Hur tillbringar du julen? Med familjen
19. Blev du kär i år? JA!
20. Favoritprogram på TV? har faktiskt inte följt något speciellt..
21. Bästa boken du läste i år? sagan om isfolket..alla 47 böckerna.
22. Största musikaliska upptäckten? nightwish och letters to cloe
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? säkerligen...kommer dock inte ihåg vad jag önskade mig.
25. Något du önskade dig men inte fick? Minns inte..
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? jobbade i vissefjärda
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja det finns det väl alltid.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? bekvämt var nog min stil
29. Vad fick dig att må bra? mina underbara fina vänner och till slut johan
30. Vilken kändis var du mest sugen på? edward cullen (twilight)
31. Vem saknade du? min manne!
32. De bästa nya människorna du träffade? mickan å emelie...

home sweet home

2009-12-28 / 21:44:26
så var man äntligen hemma efter en kväll på jobbet. en väldigt händelserik sådan, men tiden gick ganska sakta ändå! älsklings pojken lagar tacos till mig nu å ja kan bara sitta här å skriva i lugn å ro. har bestämt med emelie nu i kväll att vi ska äta hos dom på lördag innan jag börjar jobba. d hade tydligen hänt något som var värt att fira sa hon...å så talar hon inte om va d e! vet hon inte hur olidligt d e att veta något som man inte vet vad det är? ja blir ju helt rabiat om någon säger att de har en överraskning...galet nyfiken skulle johan säga!

niu e maten klar.

see ya!

den intelligenta värktabletten...

2009-12-28 / 11:21:58

ja har ont i min axel. väldigt väldigt ont...vet inte riktigt vad ja har gjort, men ont gör d. å så har vi inte någon mat hemma heller. ja jag mer eller mindre bor hos min johan nu. jag fick ju en nyckel till honom i julklapp så man måste ju använda den :) jobbar idag mellan ett och nio å nu e klockan kvart över elva. det börjar bli lite brådis känner jag...ja måste duscha å laga mat å äta maten innan klockan halv ett. nu sitter vi här vid köksbordet och försöker komma på vad vi ska äta men vi kommer inte på något! ja kommer att få gå hungrig till jobbet och köpa mig en färdigrätt att äta på jobbet helt enkelt.

i morgon jobbar jag dag och efter jobbet tänkte ja åka in till kalmar å handla lite på mellandagsrean...finaste mickan var lite sugen på att följa med. måste ju ha en söt liten klänning till nyår. oj oj oj. skorna har jag ju redan, så nu måste ja hitta en klänning som matchar skorna...hehe. annars brukar det ju vara tvärt om, å d e lite enklare. men, men. ja ska nog lyckas lösa detta också! det värsta e ju faktiskt att det just e mellandagsrea, smockat me folk, trångt å jävligt å alldeles alldeles utplockat!

nå ja...som en bal på slottet. dö trist å tråkig å dö trist...

jag har ju faktiskt redan hunnit dammsuga här hemma, så att sno ihop nått att äta å så kan väl inte bli något större problem kan man tycka.

tokroligt!

2009-12-27 / 14:47:23
jaha. som så synes är min nya dator jätte toppen för man kan äntligen ladda upp bilder här på bloggen. så nu kommer ja säkert översålla med bilder..hehehär e en jätte fin bild på min älskade lilla vovve

GRATTIS EMMA OCH TOBBAN!!

2009-12-27 / 10:51:16
min kompis emma har äntligen fått sin lille kile. han ska heta Edvin å föddes klockan 17:31 den 25 december 2009.

min kompis emma har äntligen fått sin lille kile.
Han ska heta Edvin å föddes klockan 17:31 den 25 december 2009.

jul, jul...kul?

2009-12-26 / 22:01:39

så va då julen över för detta året och lugnet har lagt sig någotsånär ialla fall. det blev verkligen inte som ja e van vid. allting blev ju bara tokigt. jag råkar vara en väldans vanemänniska. traditioner ska HÅLLAS. så blev det inte i år.

en jul för mig är; vakna hemma hos mamma å pappa, öppna ett litet paket med en tallrik tomtegröt och en skinkmacka samt ett glas varm oboy. när frukosten är avklarad tar vi hand om djuren, å stalltomten ska så klart ha sin gröt! därefter börjar stöket i köket. maten lagas av familjen samtidigt som vi alla ska duscha och göra oss fina, för klockan ett på pricken äter vi julmaten. klockan tre är det kalle på tv och då släpper vi allt och bunkrar upp i soffan. när kalle och hans vänner tillslut har önskat god jul tar vi kvällsrundan ut till djuren igen. hästarna får morötter å äppel å massa gott.

när familjen åter är samlad inne bör i bästa fall tomten dyka upp. hur som haver, öppnar vi paketen och vanligt vis är hundarna mer galna än vi andra! nu är det äntligen dax för sällskapsspel och mys, för att frammåt småtimmarna så småningom krypa ner i sängen..

nu var det ju så att jag inte sov hemma...jag sov hos johan. jag jobbade hela julafton...d va iofs ganska mysigt, men det var ju inte som d brukar. när det äntligen var dax för kalle, vad händer då? jo vi får så klart ett LARM och är tvugna att åka mitt i kalle...kommer hem runt halv fem och familjen äter en andra gång bara för att jag ska slippa äta själv. inget sällskaps spel blev d heller, för d gjorde dom istället för att kolla kalle...

juldagen blev inte heller som den brukar..vi firar alltid den deagen med mina mostrar, min mormor och min morbror, men eftersom jag jkobbade då också, var jag inte med. i dag har jag varit hos farmor och farfar och firat jul med pappas sida av släkten. det var jätte trevligt, för johan följde me (utan en massa gnäll ochg undanflykter, som man har fått höra förut) nästan alla kusinerna var där också. saknade bara martin och hans frida. ida å calle var där me lilla sigrid. anton å linn, tilda, daniel...lillebror va så klart bakfull, så han dök heller inte upp. 

det var dock nära att vi missade detta för johan och jag åkte inte till kalmar och jag köpte mig en lite mini pc som ja nu sitter och skriver på. min gamla dator va inte okej längre. seg å slö...

nu blir det mer film och mys me johan. god fortsättning!

                                                                                      XOXO 

grattis, du är med...

2009-12-22 / 18:35:04
ja sitter där i det lilla rummet och väntar och väntar på att få veta! tankarna snurrar värre än loopen. är jag? är jag inte? kan ja inte få svaret snart? måste han dra ut på d så länge...som ja har längtat och önskat och kämpat för detta lilla som kommer att bli så stort. ja eller nej? grattis eller beklagar? så äntligen efter vad som kändes som en evighet kommer han med ett litet papper. ett litet vitt papper med beskedet ja längtat så efter...

jag bara satt där och kollade en lång, lång stund...kunde lixom inte riktigt förstå vad det kommer att betyda för mig. detta kommer att förändra hela mitt liv.  man har försökt att föreställa sig detta magiska ögonblick så många gånger, men inte trodde ja att det skulle få håret att resa sig i välbehag. eller att mina närmaste skulle reagera som de gjorde! att några helt vanliga ord, som sagts så många gånger plötsligt kan få en sådan enorm betydelse kunde ja aldrig tro!


jaha...värdens bästa dag är äntligen här...jag har väntat i så många år på detta underbara besked! och hur mycket man än tror att man vet hur man ska reagera, så kan man nog aldrig riktigt veta det förrens man sitter där med svaret i handen och tittar på vad detta betyder. för all framtid kommer nu detta svar att finnas med mig!

en helt makalös känsla innfinner sig i hela kroppen. man kan lixom inte riktigt förstå att det har hänt på riktigt den här gången. det kunde ju lika gärna varit ett annat svar man fått...men den här gången var det rätt!

det var ett ja! ett stort grattis. en underbar julklapp...till mig och de underbara människor som finns omkring mig!

äntligen har jag blivit med...fast tjänst!!!

                                         

tiden springer iväg

2009-12-20 / 14:07:38

jag börjar bli lite små stressad nu känner jag...hinner inte riktigt me allt som ska göras. hinner inte och orkar inte...allting tar energi nu. tur att d e så mycket snö ute, annars hade ja inte pallat me all stress! 

                                                         

egentligen är d ju inte så mycket att stressa över, för ja ska jobba både julafton och juldagen..och nyårsafton me för den delen! så jag vet inte riktigt hur mycket "jul" d blir för min del, ja e ju ganske traditionsbunden och från och med i år kommer ingenting att vara sig likt! så just för tillfället känner ja en stor längtan efter att ha en egen liten familj så ja kan skapa egna traditioner som ja inte behöver bryta, bara för att någon tycker att förändring förnöjer! blä säger ja bara! d ska va som d alltid har varit, annars e d inte som vanligt och vanligt e bäst!

                                                                        XOXO

måste...

2009-12-14 / 19:27:37
ja måste bara försöka lägga upp lite bilder här! d skulle bli så mycket roligare då!

run run run...

2009-12-14 / 19:17:34

har sådan överskotts energi så ja inte kan sitta still...johan tippar nog att ja har socker chock...har ätit massa massa godis idag. har även varit lite nyttig här i stugan...har lagat mat, diskat, dammsugit, dansat snö dansen (vilket inte har givit önskad effekt) och ätit maten...

tredje advent i går då! jobbade det trevliga passet som sträcker sig från halv åtta på morgonen till nio på kvällen...man e ganska död efter d passet kan ja lova. dock är ja nu ledig två helger framöver. hoppas niklas ska ha sin inflyttnings fest på fredag! e så sugen.

ska upp å jobba i mon me, å plocka upp emelie på morgonen, å söta engla också! skönt att ha emelie på jobbet i mon...blir lätt lite dött annars! nu får ja nog ta å hoppa lite i johans säng, för ja har sånt spring i benen...


                                                                         XOXO

liar, liar, set on fire..

2009-12-08 / 19:46:47
du vet att d inte e sant och det är inte min ensak att säga att du ljuger. kanske du bara inte vill se sanningen och därför måste hitta på saker som inte helt stämmer överrens med sanningen? blir bara så väldigt irriterad, du e inte mer favorit än någon av oss andra! möjligen mer bortskämd!

7 minuters lunch

2009-12-08 / 19:35:27
vilken jävla sterss...fast dagen började alldeles alldeles underbart. ja vaknade hos johan, å va inte trött alls. ja va uppeå pigg, å duschade å donade matlåda å frukost å emelie skulle inte ens åka me idag, för hon va ledig. ja va nästan tio minuter "för tidig" utan emelie i släptåg.  brukar plocka upp henne å söta lilla Engla runt sju och sen iväg till dagis me sötisen å sen åker emelie å ja till jobbet!

fast dagen blev ju snabbt sämre tyvärr...vi ska ha julbord på jobbet i mon å alla brukare (låter så fel att kalla dem d, men så e titlen:( )är bjudna, så det skulle kokas skinka å göras saffranspannkaka å donas me ägg å potatis så vi fick kasta om i planeringen lite hastigt och lustigt! så då glömdes ju en del saker å livet blev surt!

så efter jobbet var ja ju bara tvungen att åka hem till johan en snabbis, som råkade vara i två timmar. men d känns alltid bättre när ja varit där å samlat styrka! har "lovat" att bjuda emelie på bullar i mon..hmmm...undrar om hon gillar sånna me vaniljkräm i?? GOTT!

XOXO

mys!

2009-12-06 / 21:42:16
jaha då var man hemma i skogen igen då. har precis varit på fotbollsträning. svettigt värre...men d var ganska roligt idag tycker ja ändå! har varit hos johan hela dagen å pysslat om honom lite. stackaren e så fyllesjuk idag. lagat mat å städat lite...fast inte me dammsugaren, så elak e ja inte!

fick ju hämta johan å jimmy i morse me. de var på någon invigning för nån mc klubb, halv fem var ja isäng me en fyllekaja bredvid mig! men han snarkar inte så högt ialla fall.

sen blir d att jobba kväll i mon då ja! hoppas att det blir en lugn kväll...

man e så härligt trött nu efter träningen...ska nog krypa i jamisen å bädda ner mig lite tror ja:)

XOXO

oj

2009-12-05 / 21:30:52
nu var d ett par dagar sedan man skrev här, å med tanke på min minnes status kommer jag knappt ihåg vad som hänt! jo, finaste underbaraste mickan å ja hade en heldag i fredags. vi åkte in till kalmar och handlade lite kläder å skor. jag stod för betalningen så hon var nöjd! hon fick ett par byxor, två tröjor och ett par stövlar! hon va så nöjd så, å d e hon värd!

själv köpte ja en mini kjol, en tröja och ett par stövlar! vi hade våra nya kläder på oss senare på kvällen när vi var ute på hotellet! när vi kom hem från kalmar hämtade vi micke i studion och sedan lucas å saga på dagis. sen ut till nybro igen och göra oss iordning hos johan. där satt vi sedan hela kvällen, förutom en snabbis i bowlinghallen, och sen bar det av till hotellet som sagt!

d e alltid lika fantastiskt att umgås me henne! sen att d va PRO som hade haft julbord på hotellet innan var ju kanske inte så kul, äckliga gamla gubbsjuka tafsande karlar...USCH! men vi reder oss:P

XOXO