back to life...

2011-01-31 / 21:41:58
skönt att vara tillbaka å att ha avslutat den där tråkiga listan.

idag var första dagen på riktigt riktigt länge som inte varit riktigt fruktansvärt stressig. så skönt tycker ja. d gjorde inte ens något att ja jobbade till fem. ringde lite samtal och skrev lite info innan ja gick hem. handlade lite frukt och färdiggrillad kyckling på vägen hem. sen åt vi å myste lite å medan johan hämtade lite pellets så tog ja en dusch och provade mina nya underkläder som ja köpte i lördags när emelie å ja var på stan å shoppade innan vi åt kebabrulle på amigo, en tradition vi hade när vi jobbade helg ihop.

ja känner verkligen för att klä upp mig, men för vad? ja kan inte komma i finkläder till jobbet å här hemma e d bara mjukiskläder som gäller. har aldrig smink på mig om ja inte ska på fest, som i fredags. men man kanske faktiskt ska ändra på d å va lite sminkad och lite finare klädd på jobbet??

frågade precis johan om han tyckte att ja var "vardagstråkig"...svaret ja fick va ; ah, ja brukar inte heller sminka mig å klä upp mig...

nä..d förståss :P

vi får väl se hur d utvecklas :)

Jaha. Då har man två och en halv timme kva...

2011-01-31 / 14:28:56

Jaha. Då har man två och en halv timme kvar på jobbet, och massa saker som ska göras hemma. Tusan, ja har ju knappt tid att jobba, så mycket som ja har att pyssla me där hemma. Nåja. Man får väl jämna ut d under veckan kanske. Får väl fundera ut i vilken ordning man ska prioritera sakerna..trött e man me.

♥ Dag 30 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon.

2011-01-30 / 19:46:42

så skulle ju ingen känna igen mig. nä ja vill nog faktiskt vara jag. varför? jo för att;

1. ja e så lik min syster, å hon e dö-söt <3

     

2. ja e ganska lik min mamma, å henne älskar ja juh.

 

3. för att min pappa är världens bästa pappa.

 

4. för att min bror e så super toppen...oftast :P

 

5. för att min darling johan skulle nog inte tycka lika mycket om mig om ja var någon annan.

   

6. om ja inte var jag, vem i hundan skulle då roa världen??

     

♥ Dag 29 – Den här månaden.

2011-01-29 / 23:32:45
har väl varit som de flesta månaderna...livet flyter på i stilla mak och ja försöker njuta av varje minut tillsammans med johan. jobbet går bra, kärleken går bra, vardagen är ju vardag, men d e lugnt å skönt.

har väl egentligen inte hänt så där jättemycket. tror nog mest att ja har jobbat :P d har iofs varit en "jobbig" månad känslomässigt för mig, men inget speciellt har hänt, bara mina hormoner som inte varit riktigt överrens med mig. troligtvis beror d på alldeles för mycket stress på jobbet, men hur i hela friden ska man kunna nundvika stress när man jobbar inom vården??

hur som haver, vi blickar framåt och hoppas att februari blir lite lugnare.

btw. håller fullständigt me amelie, vilken förbannat tråkig lista d här blev. första halvan av listan (knappt) var okej, men sen blev d bara för jäkla trist. så d känns skönt att det bara e en rubrik kvar.

♥ Dag 28 – Mitt hem.

2011-01-28 / 19:05:21
åh. äntligen en rolig rubrik..(ok, d va inte d från början, men ja knyckte den av amelie eftersom den egentliga rubriken redan blivit skriven om)

jag bor i ett hus tillsammans med min älskade johan,

 och hans hämska monsterkatt mimmi 
                                  

jag har äntligen fått en trädgård att fixa å dona i, som ja har längtat efter i alla år ja bott i lägenhet. i min trädgård finns 7 äppelträd och två blommland, men d ska bli fler :)

   



   



jag älskar min trädgård och i vår ska ja göra om lite och dona mer platser att ha blommor på.

johan köpte huset för tio år sedan och, tja, d har väl inte hänt så mycket på de tio åren. så när ja flyttade in, började en mindre renovering av kåken :) jag började med ett rum som johan själv inte direkt använde mer än som "genomfart" och vad jag kallar för "skräprum". ut me de ussla få saker som stod där och på me lite färg och vipps var d ett helt annat rum...

före                    efter
 

före                    efter
 

före                   efter
 

före                           efter
 

efter...


så började ja med rummet som då var johans tv/dator/mat rum...nu e d vårt sovrum. dock är inte golvlisterna uppe än, men de kommer nog snart hoppas ja..

före                           efter
 

före                            efter
  

så nästa projekt blir ju nu då att lösa problemet med mina kläder och skor...de får inte riktigt plats. men jag har en lösning på d problemet. en "walk-in closett" :) det är på g!

efter det kommer det stora projektet att bearbetas. köket! men, d tar vi då

Sista jobb-dagen den här veckan. Skönt me ...

2011-01-28 / 08:09:05

Sista jobb-dagen den här veckan. Skönt me helg. Å så ska ja ha världens bästa texas me :-)

♥ Dag 27 – Mina favoritplatser.

2011-01-27 / 22:14:11
bällsjö...å denna underbara plats som johan och jag har så många fina minnen från. alla underbara samtal vi haft där...d e vår plats helt enkelt :)

och så har vi ju självklart hemma, paradiset på jorden, mitt lugn och min livskälla...hyltan!!!har man besökt platsen, så behövs inga ord längre...



samma ställe i by-gatan fast på sommaren, å kortet är taget av mig

thats that...

Å så blev d ännu ett bakslag. Blir så leds...

2011-01-27 / 11:12:10

Å så blev d ännu ett bakslag. Blir så ledsen. Varför lyckas ja me nästan allt utom d här? Vad har ja gjort för att förtjäna detta?

♥ Dag 26 – Mina rädslor.

2011-01-26 / 20:17:10

oj. mina rädslor. ja e rädd för d mesta. slem, spindlar, vapen, blod (och då framför allt mitt eget),skräckfilmer, och så e ja lite av en hypokondriker också, så alla sjukdommar...de har jag :) hahah, nä inte riktigt.

största rädslan är nog spindlar och att förlora någon man älskar. typ mamma, pappa, johan, syrran/orna, brorsan/orna, farmor å farfar, mina fina underbara vänner...kanske också e lite smått livrädd att ja inte kan få en bebis innan ja blir för gammal...(mitt "bäst före" datum har nämligen gått ut två gånger :P 23 och 25 år...) men mest e d nog att förlora någon jag älskar. inte så mycket kanske om personen kankse blir sjuk, så man hinner förbereda sig, men om d skulle hända någon form av olycka...bevare mig väl. självklart hoppas ja inte att någon ska råka ut för en olycka och inte heller att någon ska bli sjuk och behöva gå igenom en långsam död bara för att jag ska ha tid att förbereda mig...nä, ja tycker helt enkelt att f.o.m nu, får ingen dö, för att göra d så enkelt man kan för alla inblandade :)

I morgon kommer en väldigt efterlängtad lö...

2011-01-26 / 18:20:59

I morgon kommer en väldigt efterlängtad lön in på kontot. Å den kommer spenderas på mat och räkningar. Kul. Längtar efter att hitta på något me johan.

♥ Dag 25 – Min skoltid.

2011-01-25 / 21:28:12
ja håller me amelie...den här listan e skit tråkig...men den e ju snart slut.

dagis och lekis gick jag i örsjö. var väl som den tiden är mest. lek, lek, lek...när vi började ettan gick vi i ett-två-trean, så jag gick tillsammans med de som var ett och två år äldre än mig. min kusin martin gick i trean så där var man ganska trygg, men hujeda mig när man skulle till gympan eller matsalen...usch och tvi för alla STORA fyror, femor och sexor...minns speciellt två tjejer som va JÄTTELÄSKIGA...men året efter när sanna och annika började ettan och man lekte med dem, så va deras storasystrar inte alls så farliga längre :)

spela fotboll, leka herren på teppan och andra slagsmålsframkallande lekar. vi hoppade mycket tvist också minns ja :) brännboll var också en favorit.

d ploppar upp lite minnen från här och var. som när en klasskamrat sydde sig i fingret på syslöjden, vilket var väldigt facinerande och läskigt på samma gång. ett brännbollsträ som flög genom rutan på skolporten, att vi klättrade på skoltaket, alla idrottsdagar vi hade där örsjö tävlade mot alsjöholm. å alla vandringar i skogen i alsjöholm med olika stationer, alla skoldiscon man sprang runt på å åt godis tills man fick sockerkick, alla ramsor, skolfoton...när vi blev "de stora" sen så spårade d nog ur lite. vi va inte snälla mot en lärare...d va ingen egentligen..varken innan eller efter oss.

skulle kunna hålla på hela natten, men d orkar ja inte...

högstadiet gick ja ute i stan..stora nybro!!! haha. madesjöskolan vs paradisskolan gick de tre åren ut på. d var här livet blev jobbigt...riktigt jobbigt...fel vänner, fel attityd, absolut fel pojkvän...kunde inte blivit värre...misshandel, hot, våld, skolk, lögner, sluta äta, träningsnarkoman, må dåligt, full med blåmärken, tvingas till både d ena och d andra, börja röka, skära sig...osv...

helvetet, sen blev d väl lite bättre...fixade till betygen och hittade tillbaka på rätt spår, men inombords var ja så trasig en människa kan vara utan att dö. ingen såg, ingen märkte, d va så ja ville ha d. hade en underbar kille, men d hjälpte tyvärr inte så mycket.

gymnasiet gick på rutin. var duktig och "glad" precis som man skulle vara. ingenting konstigt med d inte. gick ut med bra betyg och världen låg för mina fötter..eller tvärt om kanske. bestämde mig för att starta om. verkligen. började på högskolan och låttsades verkligen att allt var super toppen och underbart. ingen anade, ingen visste. sen rasade muren och ja var tillbaka på ruta minus trehundratusenfyramilijoner...

plockade upp spillrorna och limmade ihop d bäst ja kunde och levde vidare som ja trodde d skulle vara. tog examen och började jobba, och har jobbat sedan dess.

min skoltid...tsss

Jaha. Då får man troligen spendera eftermi...

2011-01-25 / 12:11:56

Jaha. Då får man troligen spendera eftermiddagen på läkarstationen. Kul? Inte särskilt faktiskt.

♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.

2011-01-24 / 20:04:55
en tesked som trillar på golvet...vad som hellst kan få mig att gråta. oftast en så simpel grej att ja egentligen inte vet varför ja gråter. tror d beror på att ja har så mycket stress som byggs upp och sen rinner d över och jag gråter som en tok och vet verkligen inte varför.

eller också kan ja titta på en film med lyckligt slut...behöver lixom inte ens vara en sorglig film, så lipar ja...ja gråter om någon annan gråter

jag kan till och med börja gråta för att jag inte får som jag vill...nu var det väldigt, väldigt länge sen, men ändå :)

usch ja tycker verkligen inte de här inläggen e roliga att skriva...skönt att d snart e över :)

♥ Dag 23 – Något jag önskar att jag gjorde mer.

2011-01-23 / 23:31:23
jag önska att jag gjorde mer saker för mig. typ tjejkvällar, pyamasparty, spa-kväll, ut me hästen, pyssla, sånt som får mig att må bra. sånt som...

jag önskar att jag gjorde mer saker som fick mig att slappna av och koppla av helt enkelt...

d e mycket stress...åt alla håll kanter i mitt liv. ja hinner inte med mig, mina vänner, min familj...

okej d kanske inte är så illa som d låter, men jag känner det som så...har inte varit hos farmor och farfar på evigheter...undrar om de ens minns mig, så länge sen var d...tycker ja e aldrig ledig...å e ja ledig så e ja helt upptagen med tvätt å disk å annat som bara måste göras men som inte hinns med i vanlig ordning...ja önskar att jag tog mig tid till viktiga saker lite oftare...får nog skriva upp d på kylskåpet tror ja...i morgon, för nu blir d sängen...



älskar dig. nu och för alltid

Att försöka få på sig ett par försmå jeans...

2011-01-23 / 12:33:15

Att försöka få på sig ett par försmå jeans i vanliga fall e inte kul. Men att försöka få på sig samma jeans när man ska ha mens e bara dumdristiskt och depresionsframkallande...

♥ Dag 22 – Det här upprör mig.

2011-01-22 / 19:23:02
oj. ska man behöva gå in på d här också..nåja, jag tror att jag är som de flesta andra vad gäller detta ämnet.

*barn som far illa
*djur som far illa
*folk som inte har något samvete eller empati
*folk som misshandlar
*oproffesionella människor (tänker på ex äldrevårdens arbetare som är elaka mot de dementa)


ungefär som de flesta andra tror ja nog. men, det finns alltid ett men.

mitt MEN är läkarvården. usch. jag får rysningar bara ja tänker på d. läkare och sjukhuspersonal är de värsta översittarna jag någonsin mött. de som ska få oss att må bra och känna oss trygga och säkra är de värsta av de värsta. de tror verkligen att de e större än..gud...(visst fins d underbar personal också) de e snorkiga, nonchalanta, otrevliga och inger avbsolut inget som hellst förtroende.

d går väl an för oss unga som har lite skin på näsan, men de som är riktigt sjuka, de som kanske inte helt förstår eller behärskar språket, de som ser dåligt, de som hör dåligt, de som inte kan, vågar eller vet hur de ska göra för att bli förstådda. dem e d synd om.

detta upprör mig mer än ja trodde.

♥ Dag 21 – Den här veckan.

2011-01-21 / 20:54:32
ja, va ska man säga om denna veckan? stress, som vanligt. jobbet har för ovanlighetens skull inte flytit som d ska. har varit mycket kring många och allt har blivit lite upp-och-ner men d har ändå på nått vis gott bra. privat har det varit lite likadant faktiskt. jag har haft mycket som snurrat i huvudet, och har varit ganska down tror ja. jag har varit extremt iriterad på johans katt. varje dag man kommer hem (även när han rensat lådan) slås man i ansiktet av denna VIDRIGA jävla doft från lådan. å som han hårar ner. å d e så himmla tråkigt att behöva ha bord och bänkar helt fullbelamrade med saker för att fan-skapet inte ska vara där, men lik för ba***at e dukar och gardiner precis fulla med äckliga katthår.

extremt lättretlig och har haft ovanligt lite tålamod för att vara jag. den här veckan har jag längtat tills katten "vandrar vidare". känns jätte dumt, för johan gillar ju så klart sin katt, men jag har nog aldrig varit så irriterad på samma sak så länge som på katten. har aldrig gillat henne, men den här veckan har varit extrem.

förlåt älskling, men jag kan inte hjälpa det tyvärr :(

så min vecka har nog krettsat kring irritationen av katten.

har också varit extremt lättstött av johans "skämt" den här veckan. saker som ja vanligtvis kan skratta åt, har verkligen satt sig den här veckan. vet inte varför, men har varit väldigt kännslig även att ja hållt d inom mig tills idag. ikväll ran bägaren över och lika så tårarna. tackar gudarna för underbara ajax just nu. ♥ ♥ ♥

Fantastiskt att få 10 minuters lunch. Unde...

2011-01-21 / 12:32:54

Fantastiskt att få 10 minuters lunch. Underbar arbete.

♥ Dag 20 – Det här får mig att må bättre.

2011-01-20 / 22:43:41
under alla mina år har mitt livselixir varit choklad. oavsett vad som hänt, har ja alltid vänt mit till en STOR bit choklad för att få kraft och mod att fortsätta, eller för att få tårarna att sluta rinna. men nu har ja hittat något som e mycket bättre...JOHAN !!!! d finns ingenting som får mig att må så bra som johan. inte ens choklad. jag är så lycklig, lugn, säker, trygg och mår så galet bra med johan.

jäkligt trist och väntat inlägg, men så ser faktiskt sanningen ut.

♥ Dag 19 – Något jag saknar.

2011-01-19 / 22:33:40

hur vet man att man saknar något om man inte har haft d ? alltså måste d vara något ja har haft som ja inte har längre. så d här var nog den enklaste rubriken...

JAG SAKNAR ATT HA HUND!!!!

pice of cace

Fröken grinig idag. Tycker d e fruktansvär...

2011-01-19 / 17:08:12

Fröken grinig idag. Tycker d e fruktansvärt jävligt trist att komma från en lång dag på jobbet, me diverse otrevliga dofter från både d ena och d andra, till att mötas av doften av kattskit som slår emot en när man kliver innanför dörren. Fan så jävla trevligt va?

Fy fabian va äckligt d e att äta korv. D r...

2011-01-19 / 12:38:57

Fy fabian va äckligt d e att äta korv. D räckte me två tuggor så växte d i munnen å satte sig i halsen å vägrade åka ner hur mycket man än svalde. Blä.

♥ Dag 18 – Detta ångrar jag.

2011-01-18 / 18:28:07
ja tycker inte att man ska ångra någonting man gör. det du gör idag, får dig att göra de saker du gör i morgon. det du har gjort har gjort dig till den du är. ja menar, hade ja aldrig upplevt d ja gjorde på högstadiet, gymnasiet, högskolan och framåt, skulle ja troligen inte uppskatta johan så mycket som ja gör.

hade ja gjort någonting anorlunda, så skulle ja inte va så glad åt d ja har. ja skulle kanske inte blivit så pass illa behandlad under så pass lång tid, för ja skulle förmodligen (väldigt krasst, men säkerligen sant) varit död, ihjälslagen troligtvis. men jag ångrar verkligen ingenting. för hade ja inte assosierat mig själv till (den idag väldigt söta) figuren "frida-flodhäst" i en barnbok, hade ja troligen inte fått synen ja hade/har på min kropp, ja hade kanske haft/fått bättre självkänsla och sluppit depressionerna. MEN!!!

och detta MEN är anledningen till att ja inte ångrar någonting!!! hade ja inte gjort d ja gjorde, hade ja aldrig träffat mickan (visseligen tog d ett antal år innan vi började umgås) å ja hade aldrig lärt känna ajax. ja hade aldrig läst på högskolan och träffat emma, martina och ylwa, ja hade aldrig i livet bosatt mig i stan. och då förståss hade ja aldrig bott ihop me mitt livs kärlek.

så, nä. ja kan inte säga att ja ÅNGRAR någonting. visst kan ja ÖNSKA att ja tidigare slutat bry mig så mycket om vad andra tycker och tänker om mig å d ja säger, å visst kan ja ÖNSKA att ja ibland (ofta) tänkte efter innan orden passerade mina läppar. å självklart kan ja ÖNSKA AV HELA MITT HJÄRTA att ja insåg och tog första chansen med johan, men igen, då hade ja inte uppskattat d ja har idag så OTROLIGT MYCKET. alla de människorna som får mig att må så otroligt bra och gör att jag e så fruktansvärt lycklig. ja ångrar inte en ända av dem !!!

♥ Dag 17 – Min favoritresa.

2011-01-17 / 22:47:21

d finns inte så många resor att jämföra, men valet hade ändå inte varit svårt. så klart semester resan till kreta i juli 2010. främst för att ja reste me johan. sen för att d va min första riktiga semester någonsin, och sen för att vi hade så underbart sällskap av emelie å alecx :)


Plus grader i nybro...

2011-01-17 / 10:36:48

mms_img28849 (MMS)

Plus grader i nybro...

Galet ont i min axel och i min höft. Så du...

2011-01-17 / 09:01:55

Galet ont i min axel och i min höft. Så dumt att halka igår. Hade svårt att sova i natt för ja hade ont i revbenen också, men d känner ja nästan inte av idag.

Kvällen har trotts allt gått fort. Nu e d ...

2011-01-16 / 20:58:33

Kvällen har trotts allt gått fort. Nu e d bara en halv timme kvar. Sen får man äntligen gå hem.

Ny dag nya irritations moment. Aja. Johan...

2011-01-16 / 17:04:51

Ny dag nya irritations moment. Aja. Johan va söt å köpte en ny. Å den funkar för tillfället i alla fall. Jobbar kvällen idag, så just nu sitter ja på jobbet å verkligen önskar att ja vore hemma så ja kunde testa. Har ju en hel del att fixa å trixa me hemma. Har tvättat, diskat å dammsugit hela stället i dag. Jobbar imorgon me, så d blir nästan rakt ner i säng när ja kommer hem. Funderar allvarligt på om ja ska göra en fiskgratäng ikväll innan sängen.

♥ Dag 16 – Fula ovanor.

2011-01-16 / 12:22:56
känns så där roligt med denna rubriken, för i ärlighetens namn, d här skulle kunna bli d längsta inlägget någonsin.

jag är tex. grymt slarvig av min, men åh va ja hatar om andra är d!!! hatar, hatar, hatar stök och oreda, om d inte e mitt stök och min oreda. fattar inte hur man kan vara så kluven.

sen är ja extremt bra på att aldrig någonsin göra klart saker ja håller på med. vet inte hur många gånger man har börjat typ rensa, men aldrig gjort d klart. möblera om e också en hobby som ja aldrig gör klart. ja har så många ideer å inspireras hela tiden och inne i mitt huvud kommer d alltid awesome grejjer, som aldrig blir lika bra in real life, så då skiter ja i att göra d klart.

en annan ful ovana e att ja inte kan gå in i en affär utan att köpa någonting. oavsett om ja har behov av d eller inte, så bara MÅSTE ja köpa nått. om d så ska vara en sketen disktrasa, men köpa nått måste ja.

en annan oväna som ja också skäms för/över e att så fort d inte går min väg eller fungerar som ja vill, så blir ja automatiskt som en liten treåring. blir förbannad så till den grad att ja ibland inte kan låta bli att lipa, kastar saken som inte funkar i väggen eller på golvet, stampar med fötterna i golvet å skriker mer eller mindre i fallsett. moget fröken !!! tack å lov hinner d sällan gå så långt nu för tiden, många gånger tack vara johan :P

allt godis ja äter e en ovana, slarvet med riktig mat e en ovana, pepsi max beroendet e en ovana. förmågan att samla på sig allt möjligt jäkla skit och oförmågan att kasta e en anna ovana. inte ens ett par söndriga skor kan ja kasta. okej att d inte går att använda dem när d e blött ute, men de funkar ju fortfarande när d e tort e min filosofi :)

aja, ja vet om dem ialla fall och ja försöker ibland att göra något åt dem :)

♥ Dag 15 – Mina drömmar.

2011-01-15 / 23:32:03

suck...har verkligen ingen lust att blogga alls idag. har haft det längsta passen på jobbet, ja e trött och slut-körd, och så till råga på allt så har den där jävla mackapären som funkade så jävla bra för några dagar sedan helt plötsligt slutat fungera...men bara på MIN dator...fucking jävla ap-jävel fi**a grej...

känns lite bättre nu..

ockej, det var en parrantes, nu till mina drömmar.

mina drömmar...ja, gud va ja har stora drömmar. jag har drömmar om precis allt. precis allt! så klart, som alla flickor, har ja stora..STORA drömmar om mitt bröllop.

ja vill ha en stor prinsess klänning som de har i sagorna

 


men samtidigt ska den vara enkel och ellegant.

 

den ska vara fluffig och ha massa vollanger.

   

ju mer den glittrar dessto gladare blir ja, gärna brodderier i glitter och diamanter,

   

å ja har hittat en klänning som typ lyser också...tänk om den kunde blinka i regnbågens vackra färger...haha. 

       

d blir nog svårt attt hitta en klänning som verkligen "duger" åt mig, så ja räknar nästan med att ja får sy den själv. och för er stackare som drar efter andan, skakar på huvudet, å tänker "oh, lilla gumman, har du ingen känsla för mode ???"  

jo, lite. självklart skulle klänningen se HÄMSK ut om ja tryckte in lite av allt i den, ja e medveten om d, så nej, så kommer det inte bli. jag lovar. men för att få sy mig min klänning, måste någan fria först, å denna "någon-lotten" faller på min älskade johan, som inte riktigt e me på mina planer än :)

å då har jainte ens börjat fundera på hur ja vill ha tårtan :P

          

skämt å sido. jag har som sagt många drömmar. jag drömmer om att gifta mig, skaffa barn, starta ett stuteri, vara stödfamilj, bli inredare, bli fotograf, bli rik, resa minst två gånger per år...ja, listan är oändligt lång...

En å en halv timme kvar B-)

2011-01-15 / 19:24:23

En å en halv timme kvar B-)

Tänk att halva januari redan har passerat....

2011-01-15 / 16:27:35

Tänk att halva januari redan har passerat. Tiden rusar iväg.

'bara' fem timmar kvar nu då...

2011-01-15 / 15:57:36

'bara' fem timmar kvar nu då...

Usch vilket jobbpass man har idag. Har nu ...

2011-01-15 / 12:50:38

Usch vilket jobbpass man har idag. Har nu jobbat i Cirkus fem och en halv timme, vilket betyder att jag har ungefär sju timmar kvar. gaah Önskar dagen vore slut

♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.

2011-01-15 / 09:55:20
vad jag hade på mig idag, eller igår?? i går hade ja mina jeans som ja faktiskt kommer i och en vit-rosa randig tröjja på mig. idag hade ja mina träningsbyxor, en stor vit sweetshirt och mina termobyxor, min lila halsduk och min vita mössa :) gud va snygg ja e på jobbet :)

Haha. Ja ibland slår tröttheten över hos m...

2011-01-15 / 09:37:19

Haha. Ja ibland slår tröttheten över hos mig också. Pinsamt att bli så förbannad bara för att datorn inte ville som jag :-P men ja bjuder på d.

Ja e förbannad på datorjävlen å ska upp å ...

2011-01-14 / 21:24:28

Ja e förbannad på datorjävlen å ska upp å jobba långpasset i mon, så ja skiter rätt fett i å skriva nått jävla cp inlägg på min jävla fi**-dator

Har nyss börjat jobbet känns d som, å nu e...

2011-01-13 / 16:59:28

Har nyss börjat jobbet känns d som, å nu e d bara 4 timmar kvar ju :-). Ikväll tänkte ja verkligen fixa mys pys innan ja hämtar älsklingen på jobbet. Härligt.

♥ Dag 13 – Mitt favorit minne.

2011-01-13 / 15:04:10
inte lätt att välja ett minne. ja undrar vilket man ska välja. man har ju en hel del minnen. men ja tror nog att ja får välja minnet av min hund. fast d e ju inte bara ett minne, men hon var verkligen otrolig och underbar. första gången ja såg henne blev ja förälskad i denna underbara varelse. ja bara visste att hon passade mig perfekt. vi har haft så roligt och hon har verkligen alltid funnits vid min sida.

det tog inte länge innan vi hade fastnat för varandra och kärleken oss emellan var verkligen oändlig. det har snart gått ett år sedan hon gick bort och ja saknar henne fortfarande som att det var igår ja höll henne i mina armar. min älskade underbara vän.

här e en jätte fin bild på min älskade lilla vovve

medgångarna Bara fortsätter. Underbara dag...

2011-01-13 / 14:30:32

medgångarna Bara fortsätter. Underbara dag, underbara jag, underbara teknik, underbara johan. <3

♥ Dag 12 – I min handväska.

2011-01-12 / 22:24:41
herre jisses va grejjer ja har i min handväska...just idag såg innehållet ut så här :



syns lite dåligt så ja får väl skriva d också. en kalender för året, en isskrapa (?), plånboken, post-it block (så ja kan skriva upp allt ja lovar och ska komma ihåg :p), vantar, glasögonen, handsfreen till mobilen, nycklarna, jotex katalog, hm katalog, tidningen bild och "frida" (så ja har nått att läsa på rasten om ja hinner ) en paket med ett tuggummi i, en halstablett och en marianne, handsprit (ett måste!!!) läppbalsam, nagelfil, tampong, en frökatalog, hårsnodd, vitaminer och en penna. ibland är kameran med också, men inte idag :)

Gud va ja e lycklig idag. :-) lyckoruset b...

2011-01-12 / 12:49:14

Gud va ja e lycklig idag. :-) lyckoruset bubblar i mig å kärleken bara växer å växer för varje dag som går. Ja e grymt nöjd me mitt liv å alla underbara i d.

Blev inget pyssel i källaren igår. Men d g...

2011-01-12 / 08:35:48

Blev inget pyssel i källaren igår. Men d gör inte så mycket. Hittade på annat skoj istället. Idag blir d fullt upp på jobbet. Funderar på hur ja ska hinna me d.

♥ Dag 11 – Mitt arbete.

2011-01-11 / 18:17:08

mitt arbete. jag är en av de lyckliga människorna som faktiskt har ett arbete. och för att göra saken ännu bättre så är ja en av de ännu färre som faktiskt trivs på sitt arbete. jag skulle inte vilja jobba någon annan stans just nu.

jag jobbar som omsorgsassistent inom socialpsykiatrin i nybro kommun. i mina arbetsuppgifter ingår det mesta. jag hjälper psykiskt sjuka människor i deras vardag. de som behöver hjälp kallas för brukare, och beroende på vilken brukare jag besöker varierar mina arbetsuppgifter. det kan variera med allt från att bädda sängen, laga mat, tvätta kläder, städa, hjälpa till med dusch, hjälpa till att handla, vara ett stöd vid t.ex. läkarbesök, spela kort, måla naglarna, ge mediciner, ringa samtal, ta kontakt med sjukgymnast, sjuksköterska, diabetessköterska eller någon annan "viktig" person. aldriär en dag den andra lik.

det är nog därför jag trivs så jäkla bra. du behöver inte göra exakt samma saker varje dag, och allt beror på dagsformen på brukarna. idag till exempel har jag hjälpt en brukare att handla...15 33cl loka flaskor, 3 l mjölk m.m fick man bära upp till tredje våningen...kul?? njae...inte särskillt. men tacksamheten man får, DET gör d värt besväret :)

så klart har mitt, som alla andra, arbete nackdelar. jag jobbar helg, jag jobbar kvällar och dagar om vartannat, jag har grymt långa arbetspass på helgerna jag jobbar. men i d stora hela gillar ja mitt jobb starkt :)

Längtan efter en hund har nu mer gått över...

2011-01-11 / 14:49:21

Längtan efter en hund har nu mer gått över i längtan efter att få plantera blommor och vårstöka i trädgården. Fast d går nog över när man väl kommer hem å halkar runt som bambi på hal is när man kliver ur bilen. Tänkte ja skulle vårförbereda i källaren. Vi får väl se hur d går.

Åh va ja vill ha hund. En liten söt eller ...

2011-01-11 / 11:28:16

Åh va ja vill ha hund. En liten söt eller stor spelar ingen roll. Åh va ja saknar livet med hund.

♥ Dag 10 – Ett ögonblick.

2011-01-10 / 17:41:20
hur tusan kan man välja ett ögonblick? fatta hur många ögonblick man har haft när man är 27 bast!!! och för den delen, ska d vara ett roligt, sorgligt, läskigt, ledsamt, underbart, skräckinjagande, skojjigt eller knasigt ögonblick???

nä, ett ögonblick kan man nog inte välja så där bara. å för den delen, ett ögonblick e ju över på typ en sekund, hur mycket hinner hända på en sekund lixom??? eller e d ett sånt där "ett ögonblick..." som de har i tidningarna??? typ smeknamn; favorit mat; bästa färgen; är du kär...

jag tror kanske inte att mitt ögonblick har kommit än. visst minns man första målet när man spelade fotboll, med hästen finns många ögonblick, körkortet, examen, på jobbet har ja haft många ögonblick och med johan har jag så klart många ögonblick, trotts vir "ringa" tid ihop. men som sakt, mitt stora ögonblick har nog inte kommit än. kanske blir d när jag gifter mig? eller om ja får barn? eller när d händer någonting annat "megastort".

ja vet, ja vet, ja vet...ja e så jäkla kass å urtråkig. men ja kan verkligen inte välja ett ögonblick. de flesta ögonblicken är sånna där man blivit alldeles paff innan man fattat riktigt lixom. som tex när ja kom på att ja va kär i johan. paff ja blev! inte alls va ja hade räknat med lixom. eller när hästen hade roddeo me mig... eller när ja körde in min första bil i vedburarna hemma...eller när ja helt plötsligt fick en häst...

nä. jag har inte haft mitt ögonblick än...d får duga så länge..

Ännu mer vårkännslor. plusgrader, solsken ...

2011-01-10 / 11:46:39

Ännu mer vårkännslor. plusgrader, solsken och näst intill bara vägar. Ja tänker nog minsann se om ja inte kan plantera nått när ja kommer hem :-) knäpp ja e!

♥ Dag 9 – En perfekt helg för mig.

2011-01-09 / 21:13:01
en perfekt helg kan vara på så många olika sätt. den kan vara perfekt med familjen, perfekt med mina älskade tjejer, perfekt med johan...en perfekt helg kan vara fullspeckad med äventyr, men den kan lika gärna vara en total mys helg med älslingen.

allt beror på vilket humör jag är på. vissa helger e ja bara helt slut efter att ha jobbat en hel vecka, och då njuter ja verkligen av att bara ligga i soffan å glo på film efter film med min älskling bredvid mig. andra helger e ja grymt sugen på party å då e d krogen som gäller.

den här helgen har varit perfekt på sitt sätt. jag har varit i ishallen och tittat på fotbolls cup tillsammans med syster sofie. just den här helgen har varit perfekt på sitt sätt. jag tror att det hjälper att jag bor och lever ihop med min stora kärlek som spelar stor roll. vi sover ju alltid med varandra och vanar med varandra.

på så vis får ja ut d bästa av d bästa varje helg. även om vi her en tjej helg, så finns ju johan med på ett hörn i stuländan ändå. jag tror att jag uppskattar de flesta helgerna så mycet som jag gör, just för att det aldrig är några problem. oavsett vad jag vill eller inte vill göra så e d mer än okej för johan, och d uppskattar ja mer än ja kan förklara. tack vara detta kan jag göra varje helg perfekt för mig.

jätte tråkigt att ja inte väljer en specifik helg att berätta om, men ja kan verkligen inte välja en. alla helger är perfekta för mig just nu. lika bra att uppskatta dem så länge man kan, rätt vad de e så händer något oväntat och helgerna blir kanske inte lika perfekta längre. bäst att njuta när man kan.

♥ Dag 8 – Mina föräldrar.

2011-01-08 / 14:17:45
d här blir intressant.

min mamma. hmm. min mamma heter Åse. hon är ungefär som jag i humör och temperament tror ja. är hon glad, så e hon riktigt glad. är hon arg, så e hon fly förbannad. är hon grinig, så håller man sig på långt avstånd.



när ja var yngre var min mamma hämsk. ja i mina ögon alltså. ja fick aldrig göra någonting, hon förstörde mitt, liv, hon va så elak och ja fick aldrig göra någonting. aldrig. hon var väl ungeför som vilken tonårsmamma som hellst kan ja tro. vi hade väldigt svårt att komma överrens och skrek åt varandra allt som oftast.

nu ser man lite annorlunda på d hela. jag var nog en av de få tonåringarna som faktiskt hade en mamma som satte gränser, tack å lov för d kan ja säga nu. ja va verkligen inte inlåst i mitt rum å aldrig fick komma ut. ja va faktiskt ute ganska mycket vill ja minnas. visst fan kunde hon vara förbannad på mig å skrika å skälla som en galning, men d va förmodligen bara rätt åt mig skulle ja gissa. d var nog inte lätt att vara mamma till mig skulle ja tro. förstfödd (vilket egentligen betyder att stackarn inte hade en aning om va hon skulle göra :P ) fruktansvärt humör och med hormoner som aldrig någonsin höll sig på en å samma nivå i mer än två minuter.

stackars min mamma. hon hade d inte allt för lätt. fast ja måste nog ändå säga, utan att skryta, att hon gjorde ett helt fantastiskt bra jobb :) haha. nu för tiden är hon inte lika hämsk. ja får göra i stort vad ja vill, hon förstör inte mitt liv, hon e inte elak heller för den delen. nu för tiden e min mamma toppen, kanske har hon alltid varit det, men en tonårings ögon är väl aldrig blida?  ja e nog tyvärr inte så bra på att tala om d för henne. får väl hoppas att hon läser detta då :)

min mamma jobbar nu som timvikarie inom omsorgen. hon passa bra där tycker ja. hon tycker om d. när ja var liten jobbade min mamma i fabrik. bong ljungdals. hon passar bättre inom omsorgen.

min pappa. ja, vad ska man säga om min pappa? han är lugnet själv. jag har sett honom arg EN gång under min 27 år. han är lätt att tycka om. min pappa är otroligt hjälpsam och vill att alla ska må bra och vara lyckliga. min pappa var, är och kommer alltid vara världens bästa pappa.



min pappa är allt och lite till. han är snickare, han är skogsbrukare och han är lantbrukare. om han jobbar mycket? jo, hade dygnet haft fler timmar, hade han ändå aldrig varit ledig. min pappa är problemlösare och otroligt hjälpsam. pappa ställer alltid upp och gör så gott han kan.

mina föräldrar har varit gifta i över 20 år. de kompleterar varandra ganska bra skulle ja tro. å dessutom har de ju tre fantastiska ungar, så nått rätt e d ju :)

♥ Dag 7 – Mina bästa vänner.

2011-01-08 / 12:52:19
det här skulle ju egentligen varit igår, men vi kör två idag då :)

mina bästa vänner. funderar lite på vilka d skulle kunna vara...

MANNE räknas ju så klart hit, han är en av de allra bästa vännerna ja har. vi pratar kanske inte så jätte ofta, men när vi väl pratar så behöver ja aldrig tänka på vad ja säger eller hur ja säger d.



han är ärlig och omtänksam. han är en av de få personerna som vet den dåliga sidan av min historia. han är även en som fått veta (både fysiskt och psykiskt) att ja kan bli grymt förbannad. stackaren. men han är verkligen en så ja litar på, och de människorna e väldigt lätträknade. vi kan prata om PRECIS vad som hellst. å då menar ja precis vad som hellst.

en annan som verkligen räknas till mina vänner är AJAX. gud va den kvinnan är vis. hon är så otroligt bra på att göra alla stora problem så små och lättlösta. galet rolig är hon också. d e aldrig tråkigt ihop me henne.



ajax är den ja ringer när ja e ledsen, ajax e den ja ringer om ja e förbannad. ajax ringer ja om ja e förvirrad eller osäker. ajax ringer ja när ja e glad. ajax ringer ja tydligen så fort d e någonting alls :) ajax kan ja berätta precis vad som hellst för.

MICKAN har ja en speciell relation med. hon aggerar den starka delen av mig. den delen av mig som varit nedtryckt och undanskuffad. den delen som egentligen vet vad som borde göras. det är tack vara mickan ja lyckats ta mig ur många situationer, eftersom hon på något lustigt vis fått mig att lyssna på den där undanskuffade sidan i mig.



mickan kan ja också säga vad ja vill till. hon är en grymt rolig kvinna och med henne har man aldrig tråkigt :)

ja har så klart fler vänner, men ja känner att d räöcker med dessa tre, för de står mig närmast av alla :)

Vårkännslor idag? Herre gud. Plus grader, ...

2011-01-07 / 13:15:43

Vårkännslor idag? Herre gud. Plus grader, solen skiner, vägen e plogad och bitvis (väldigt bitvis men ändå) ser man faktiskt asfalten. Lyckorus I hela kroppen.

Då har man landat på jobbet igen. Sista da...

2011-01-07 / 08:23:13

Då har man landat på jobbet igen. Sista dagen för den här veckan. Hoppas att dagen går fort. Ikväll blir d till att sitta i ishallen igen. Fotboll denna gång.

dagens??

2011-01-06 / 21:29:55
trogna och uppmärksamma läsare (om d finns några) kanske har upptäkt att ja inte skriver om dagens positiva händelse längre??? any way, ja tycker att ja bevisat att varje dag innehåller någonting som gör dagen bättre. ibland litet ibland större, men i ett år, 12 månader, 52 veckor, 365 dagar har jag hittat någonting positivt att "lägga fokus på". inte för att jag har behövt det alla gånger, men mest för att bevisa för mig själv (och andra) att varje dag faktiskt innehåller någonting positivt. på riktigt.

hur som haver, så lägger ja nu ner detta projekt eftersom jag bevisat för mig och andra att min teori var rätt. haha.


Smart drag av fröken att ta med sig kamera...

2011-01-06 / 15:15:38

Smart drag av fröken att ta med sig kameran å hitta rätt inställningar tills man sitter å kollar nybro open hela helgen...

Då var vi på hockey :-) disken får vänta. ...

2011-01-06 / 15:11:05

Då var vi på hockey :-) disken får vänta. Sen blir d nog ett varv me snabeldraken när man kommer hem igen.

♥ Dag 6 – Min dag i detalj.

2011-01-06 / 11:25:41
sicken tur att denna rubriken hamnade på en dag när ja var ledig. man kan ju av sekretess skäl inte skriva detaljerat om sin dag på jobbet juh :) nåja. klockan halv fem vaknade jag med ett ryck, trodde ja skulle jobba, men när ja varit på toaletten å kissat insåg ja att jag var ledig idag, så ja gick tillbaka till sängen, stängde av larmet på mobilen, kröp så nära johan ja bar kunde, suckade nöjd och somnade om. 2 minuter i 8 vaknade ja nästa gång, tittade på min älskling en stund innan ja halvt somnade om en stund till. runt 9 tiden krävde lite morgon mys och sedan klev vi upp.

johan åkte till pelletsfabriken och jag gjorde mig en mega stor kopp me varmt the. slog på datorn och kikade in på fb och bloglovin sedan slog ja på tv:n och slöglodde lite. hade väldigt stora planer för dagen så klart. efter en stund fick ja ett sms från darlingen som gärna ville ha hemmagjorda hamburgare till lunch. så ja åkte å handlade köttfärs å lite annat. hem och laga hamburgare. slängde i oss maten och åkte sen på hockey. 4 - 1 vann vi med mot mariestad. massor me kort tog ja, för lite smart som man var så tog ja ju med mig kameran för att hitta rätt inställningar inför morgondagen och helgens nybro open. så nu vet ja precis vilken inställning ja ska ha. kul.

när vi kom hem hamnade ja så klart på facebook istället för att göra d ja borde gjort redan i morse...disken och snabeldraken...efter en liten stund kom johan å skulle vila lite, så då kröp ja så klart ner bredvid honom å stökade en stund innan vi gosade en liten stund. sedan fick ja äntligen tummen ur och diskade upp disken. johan åkte för att handla chopi till sig och dipp. ja dippar morötter. när han kom tillbaka, hade han köpt fel dipp, så tur att han skulle iväg igen. under tiden han var iväg andra gången blandade ja dipp till honom å skar morötter till mig. och så passade ja på att lägga över alla hockeybilderna från kameran till datorn och sätta extra-batterierna på laddning.

allt måste ju vara i ordning tills i morgon kväll när sis och jag ska sitta i ishallen och kolla fotboll. japp. det står rätt, fotbolls cup i ishallen, i ockey rinken. jajjemen. snabeldraken får snällt vänta tills en annan dag, för nu håller johan på att fixa film, bilderna är överflyttade till datorn och fröken börjar bli GALET mys-sugen.

min dag i detalj.

Då har man landat på jobbet och känner att...

2011-01-05 / 14:50:45

Då har man landat på jobbet och känner att ja mår lite bättre idag. Har ventilerat mig me både ajax å mickan. De d så underbara mina tjejer. Tänk så mycket de gör för mig. Eftermiddagen kommer tillbringas vid skrivbordet utförande pappersarbete och telefonsamtal. Kvällen kommer att tillbringas i en bil, körandes runt i staden på olika hembesök. Nåja, tiden brukar gå fort då i alla fall. Slutar jobbet halv tio och ska förmodligen slava vid spisen efter det

♥ Dag 5 – Min kärlek.

2011-01-05 / 10:11:58
om ja upplevde min första kärlek när jag var 8 år, så tog det nästan 20 år till innan ja hittade mitt livs kärlek. eller egentligen tog d cirkus 8 år innan ja träffade honom, men just då fattade ja inte att det var honom ja skulle älska så hjärtat värker. inte han heller kan ja tro. vi har en ganske lång historia johan och jag. vår historia började för länge sedan i ett öltält på torget i nybro. det var under nybro brinner vi såg och pratade med varandra första gången.

under flera, flera år innan vi faktiskt började umgås. ja minns faktiskt inte riktigt hur eller varför vi började umgås men vi startade vår vänskap på hojjen. under våra turer på hojjen lärde vi känna varandra utan och innan. jag tänker inte gå in på datum, specifika händelser, platser eller någonting, för d tycker ja e alldeles för privat, men ja minns att ja kännde mig levande på motorcyklen och framför allt fri. väldigt, väldigt fri. ja började nog faktiskt hitta lite av mig själv med johans hjälp.

den varma och innerliga vänskapen mellan oss började sakta men säkert förvandlas till någonting helt annat. det resuterade i att allt blev jätte intensivt och alldeles för mycket för mig. alldeles för mycket bubblade upp till ytan, alla mäjliga kännslor och tankar och funderingar. många funderingar kring rätt och fel. att följa hjärtat eller hjärnan. hela jag var i totalt kaos och jag avslutade det hela på ett väldigt elakt sätt.

trotts detta fanns han hela tiden kvar. ja vile verkligen inte alls vara kär i honom, utan tyckte att det var alldeles lagom att bara ha honom som kompis. därför "bröt" vi och gick tillbaka till d stadiet när vi pratade när vi sågs, men ingenting mer. tiden gick och allteftersom tappade ja kontrollen över mig själv och mitt liv. hade lite för många "förbud" och slutade helt att prata med samtliga vänner av d manliga könet, just för att slippa alla gräl. sen vet vi ju alla vad som hände 2009, och 2010, som verkligen blev vårt år. ingen har någonsin fått mig att känna så här. jag känner mig trygg, stark, självsäker, älskad, värdig, tillräcklig, vacker, självständig och samtidigt omhändertagen och omhuldad.

det finns inte en tvekan om att johan verkligen är mannen för mig. johan lockar fram det bästa i mig, utan att trycka undan det som inte är lika bra. han älskar mig för mina positiva sidor, men också med mina mindre perfekta sidor, vilket kanske inte alltid e så roligt, men samtidigt gör d ju oss så mycket starkare och mer sammansvettsade. det är johan och jag mot världen :) nu och för alltid.

♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.

2011-01-04 / 18:25:07

oj så avancerat d blev då. hihi. till frukost år ja en manna frutti på jobbet, ungefär vid halv åtta på morgonen. sen var dagen i full gång. någon gång mellan frukost och lunch (som infann sig strax efter tolv idag) klämde ja i mig en clementin. lunchen bestod av kycklingsallad. för att vara specifik innehöll det lite "tärnad" kyckling, "klyftade" körsbärstomater (d e allra godast), hackad gurka, tärnad feta ost, delade blå kärnfria vindruvor och så klart sallad.

när ja kom hem efter jobbet gick jag ner i källaren och plockade upp dagens middag. torskfilè, räkor, crabstic. det blev kokta potatisar, stekt fisk och räkröra till middag idag. har faktiskt aldrig stekt fisk förut, men d blev gott. hade dock saltat lite väl lite, men d gick ju bra att salta i efterhand också :)

vilket trist och fantasilöst inlägg d här blev. men d blir ju bättre i morgon när d kommer handla om min kärlek :)

Begriper inte varför vissa människor ska b...

2011-01-04 / 09:14:19

Begriper inte varför vissa människor ska behöva ha d så svårt att gå vidare med sina liv. Tycker d e lite orättvist att vissa har d så bra från början och vissa får kämpa som djur för att överleva. Tycker de borde få byta liv en dag så kanske de inte är så självgoda sen...

Åh så skönt. Strax bara en halvtimme kvar ...

2011-01-03 / 20:52:18

Åh så skönt. Strax bara en halvtimme kvar att jobba. Ska bli så skönt att komma hem till johan å mysa lite.

Ja, va va d ja sa? Nu e d helt plötsligt b...

2011-01-03 / 19:13:04

Ja, va va d ja sa? Nu e d helt plötsligt bara lite drygt 2 timmar kvar att jobba. :-)

man fick nästan vårkänslor i dag, när man ...

2011-01-03 / 18:47:54

man fick nästan vårkänslor i dag, när man såg solen :-) å bara 5 minus grader idag. Ombyte förnöjer sägs d ju, så ett årstidsbyte kanske är en bra idé nu.

känner på mig att kvällen kommer gå ganska...

2011-01-03 / 16:32:40

känner på mig att kvällen kommer gå ganska fort, pelletsbrännaren stannade idag, så diskat blev d inte. Å inte tog ja ett varv me snabeldraken heller. Dåliga ja

♥ Dag 3 - Mina syskon.

2011-01-03 / 14:19:22

d här blir ett knivigt inlägg. biologiskt har jag en bror och en syster, så ja borde väl bara skriva om dem, men psykologiskt har jag två bröder och tre systrar. för att göra en lång och invecklad historia kort och lättförstålig; ja e inte adopterad, halvsyskon eller fosterbarn hos någon utan när ja var liten hade ja en bästis som ja alltid lekte med. alltid. oftast var vi hemma hos henne och vi lekte alltid samma lekar. jag blev lixom bara en i familjen tillslut, så vi säger att vi är "syskon" fast vi egentligen inte är det. men d känns så. vi bråkar och skäller på varandra, men när d verkligen gäller så vet vi var vi har varandra. precis som med mina riktiga syskon.

ja går väl i ålder för att göra d enkelt för mig. äldst är jag.

ett år efter mig kommer min bonussyster sofie.



hon är nästan lite läskigt lik mig i sin personlighet. hon kan vara grymt envis, en riktig "pain in the ass", tjurig som få. ibland bli ja mer eller mindre galen på människar och vill aldrig mer se henne. tack å lov är detta väldigt sällsynt för oftast är hon snäll och omtänksam. lyhörd och förstående. minnst lika påhittig som jag och precis lika galen :) och sen vet ja ju att hon troligen tycker precis lika "illa" och gott om mig, för som sagt, hon e skrämmande lik min personlighet. men dessa dagar e väldigt få, och går över på två minuter. vi gör d mesta tillsammans. vi har ungefär samma intressen och vi e helt enkelt som ler och långhalm. d är, har alltid varit och kommer alltid vara vi mot världen. hon sjunger och spexar, aningen bättre och oftare än jag, men ja e henne hack i häl tror ja.

ett år efter det kommer min lillebror linus.



han är min riktiga lillebror och han är en riktig slarver men också ganska lat, förutom när d e nått han verkligen gillar och vill. då e han värre än en arbetsmyra. han e grym på att teckna och skapa. uppfinningsrik och problemlösare och alltid ,alltid berädd att ställa upp när det är något. ja skulle inte säga att vi har så där bra kontakt, men d gör inte så mycket för vi vet var vi har varandra och skulle man behöva något, e d bara att ringa. han har mestadels varit som en storebror till mig, och plockat upp skärvorna när ja gått sönder. han vet kanske lite för mycket om va ja gått igenom, på gott och ont. vi har en väldigt speciell relation, som ingen begriper sig på. kanske inte en vi.

här efter kommer nästa bonussyster hanna.



den stackars lilla hanna fick alltid snällt ställa upp och leka med sofie och mig när vi var små. hon har nu blivit vuxen hon som alla vi andra. han bor och jobbar på öland så henne ser man inte så mycket längre tyvärr. men hon fick väl nog av oss när vi var små kan ja tänka :) hon är sin egen och trivs med detta, och om hanna är glad så är vi alla glade med henne.

nästa i skaran är min lilla bonusbror, som för att göra saken ännu mera komplicerad, också heter linus.



han är tankspridd och tar ibland saker för givet. han vet vad han vill men vet inte hur han ska ta sig dit. han har inte världens bästa självförtroende tyvärr, han borde ha mer av den varan. han e sjukt bra på dans och sång. han är mycket vuxnare och mognare än vad han själv vill innse. kapasiteten finns, d e bara frågan om när han inser att kan har den.

sist men mest älskad av alla kommer min absoluta favorit syster. lilla lovisa.



fast hon e ju inte så liten längre. hela 20 år och vacker, smart och otroligt begåvad. lillan är och har alltid varit mitt lilla  ♥. hon har fått vara med om d mesta stackaren, fastbunden i en dockvagn, instängd i garderober, glömd i bilen, ja jag vet inte allt va lillan fått stå ut med. loppan är naturnära, är fantastisk med kameran i handen, har otroligt tålamod och är så gott som alltid lugn som en bunke fil. det finns inte mycket som kan stressa upp henne. hon är otroligt vis och världsvan. lovis är ett riktigt naturbarn. ja skulle inte bli förvånad om hon kunde prata med djur och växter, för hon e makalöst bra på djur och natur.

Då va d måndag igen. Jobb ikväll, så dagen...

2011-01-03 / 09:30:25

Då va d måndag igen. Jobb ikväll, så dagen innehåller städ, tvätt, storhandling, matlagning och säkert en hel del annat också kan ja misstänka.

♥ Dag 2 – Min första kärlek.

2011-01-02 / 13:16:43

fram till att ja träffade johan, har ja varit bombsäker på att min första kärlek var jimmy. det har hela tiden varit denna kärlek jag jämfört alla andra med, och ingen har lyckats uppnå detta. kanske för att jag var 8 år och en hopplös romantiker och drömmare. kanske var d inte alls så rosenskimmrande och "flawless" som ja minns att det var, men det är ialla fall så jag minns denna kärlekshistoria.

som sagt var jag 8 år och hade svårt att skillja drömmarna, fantasin och verkligheten många gånger. ja vet inte hur d hela startade eller egentligen så mycket annat heller, men ja har vissa minnesbilder och det är nog minnena av känslan vid dessa sittuationer som gör att ja tror det var kärlek.

han va så snäll och lugn och alltid med på alla upptåg fröken hittade på. vi hade samma intressen och ja kan misstänka att det var på fotbollsplanen det hela startade, för det var där ja tillbringade mest tid. hur som hells, vi gick hos samma dagmamma (ja vet, dagmamma när man e 8 år!! men ja trivdes och vi bodde 3 kilometer från skolan och om ja skulle vara hemma, så fick ja va d helt ensam eftersom man sällan fick ta med sig kompisar hem i skolbussen, så ja valde helt enkelt att vara kvar)

vi var ihop i tre år tror ja, och så klart var det mest lekar som bollen ur burken, kurragömma och fotboll som beskriver vårt "förhållande" bäst. men sista året blev det mer "kärlek". vi höll handen, ritade hjärtan på lappar till varandra, pratade i telefon. d mesta e som bortblåst men några få saker minns ja glasklart. som tillexempel första gången han kysste mig. jag minns att d bubblade i magen och att ja blev alldeles vimmelkantig och livrädd. d killade så mycket i magen att det nästan gjorde ont. d tog flera dagar innan han fick kyssa mig igen.

sen minns ja en "tillställning" som kallades för sommartinget i bygdegården. ja tror minnsan att han hade varit på semester innan och denna dagen kom han hem. ja minns att han gav mig en lapp där det stod att ja skulle möta honom bakom pilkastarbåset. ja gick dit och han gav mig den underbaraste av askar jag någonsin sett (fram till då ialla fall). en liten hjärtformad ask dekorerad med snäckor. ja måste nog medge att d här är den mest romantiska händelse ja någonsin upplevt hittills.

när han gett mig asken lägger han sin hand på min kind, tittar mig i ögonen, säger tre små ord, lutar sig fram och kysser mig. ja fick kippa efter andan ett tag faktiskt. magen knöt sig av allt pirr och hjärtat slog säkert tredubbla slag.

nåja, som ja skrev i början, vem vet om d verkligen var så här??? i min värld var det så, men ja kan inte svära på att d va lika dant i hans värld. men hur mycket vet man om kärlek när man är 8 - 9 år? nu kan ja ifrågasätta om det var kärlek för d känndes långtifrån som d gör nu. ja vet att johan är mitt livs kärlek, men han är inte den första. min första kärlek hette jimmy och det har hela tiden varit denna kärlek jag jämfört alla andra med, och ingen har lyckats uppnå detta. kanske för att jag var 8 år och en hopplös romantiker och drömmare. kanske var d inte alls så rosenskimmrande och "flawless" som ja minns att det var, men det är ialla fall så jag minns denna kärlekshistoria.


♥ Dag 1 - Presentation av mig själv.

2011-01-02 / 00:03:09
jag föddes söndag kväll den 5 juni 1983. ja va inte så stor så ja fick ligga i kuvös, kanske e därför ja har svårt för små utrymmen nu för tiden?

ja vaxte upp i ett hus som min pappa gjort. hela vägen från ritning till färdigt hus. min pappa e världsbäst på allt. vi bodde i ett rött hus, med vita knutar och vtt staket, på landet så klart. byn heter ärngisslahyltan och är ett paradis på jorden.

cirka tre kilometer från oss, bodde min farmor och farfar på en bonngård. d mesta ja minns från min barndom handlar om djur, natur och fotboll. farmor och farfar födde upp köttdjur, så de hade nästan alltid små söta kalvar som vi (jag, min lillebror och min lillasyster) matade med välling :) ja får fortfarande känslan av spänning och lycka när ja tänker tillbaka. vi satt i foderkrubban med vällingspannen och matade de små kussena. ibland var de så små att de inte visste hur de skulle göra och då fick man doppa fingrarna i vällingspannet å låta kalvarna sutta på dem. ja kan fortfarande minnas precis hur d kändes.

deras otroliga styrka som gjorde så att nästan hela handen sögs in, deras sträva tunga som kittlade handflatan. allt fnitter när man äntligen fick ut handen å den va helt slemmig av kalvsutt. underbara barndom. fotboll var som sagt också en stor del av min barndom. ja har spelat fotboll i gud vet hur många år. pappa var tränare å lillasyster var maskottt. pappa byggde en tippi till oss en sommar. det stod bakom vebon/garaget/pannrummet/verkstan uppe på vitmossebacken. där lekte vi ofta indianer, jag å min bror.

något annat som är ett väldigt starkt minne är så klart alla sommrar vi kört hö. doften, värman, ljuden, skratten, tjurigheten, tävlandet om svartast snyt...allt är pinfärskt i minnet.

tonårstiden var väldigt upp och ner. under ett halvår levde ja mer eller mindre i helvetet, utan att någon visste någonting om det. det gjorde att ja slöt mig och mer eller mindre gick in i en självdestruktiv deprition som ja på någotvis lyckades dölja ganska bra för omvärlden. ja var sällan hemma och när ja var hemma så bråkade ja oftast med min mamma. så här i efterhand berodde d nog på att vi e så lika. när ja var tretton år, gick farmor och farfar i pernsion och pappa och mamma tog över gården och vi flyttade dit. det är verkligen ett paradis. lugnet som innfinner sig i min själ när man är i byn går inte att beskriva i ord. samma år fick ja å syrran hästarna. tonåren var början på en väldigt lång period som ja utåt sett var hur glad som helst, men på insidan var ja så söndertrasad att det var ett under att ja höll ihop alls. det är egentligen inte förrens nu (för att vara exakt den 16 oktober 2009) som ja verkligen började läka och matcha insidan med utsidan.

sen gick man ut gymnasiet, flyttade till "storstaden" kalmar och gick lärarlinjen på högskolan där. härifrån har jag underbara minnen. vi var ett gäng på 4 tjejer som vart helt galna med våra upptåg. värst var nog jag och ylwa. vi blev snabbt omdöpta till bill och  bull. ja skulle kunna skriva historier från den här tiden i timmar, men ja sammanfattar d hele, (å om någon undrar något så får ni helt enkelt fråga). några av upptågen vi hittade på; fejk-möhippa, dumma tyska turister, "misshandel "på stormarknad, "hotbrev", hejjaklack, födelsedagsbus, cowbojjsarfilm och mycket mycket, mycket mer.

sen tog man examen och helt plötsligt var man vuxen och fick en hel massa annsvar. har varken tid eller egentlig lust att gå in så mycket på alla upp och ner gångar, mest ner tror ja. men d ordnade till sig så småningom och nu lever ja min dröm. den dagen jag innsåg att ja var kär i johan vändes allting ja trott var rätt, helt upp och ner.

så nu har de flesta av mina drömmar och mål faktiskt blivit verklighet. ja har hittat en man som älskar mig för den ja e, som aldrig i livet vill ändra på någonting hos mig alls utan snarare tvärt om, som får mig att skratta dagligen, som aldrig kräver att ja ska göra vissa saker, som inte har något som hellst problem om ja vill gå ut me mina tjejer, som ja kan lita på, som ja kan prata om allt med och som ja verkligen, verkligen vill dela resten av mitt liv med. jag bor i ett hus, har trädgård, har egen bil, ett underbart jobb och en stadig ekonomi.

själv tycker ja att allt detta äör johans förtjänst, för det var när vi blev ett som resten föll på plats. nu "fattas" bara ett par saker, och ja e säker på att d kommer i framtiden.

ja gör som amelie gör

2011-01-01 / 23:13:30
den här "månadslistan" e väldigt populär just nu, så ja hänger på strömmen :)

♥ Dag 1 - Presentation av mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina syskon. 
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Min kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag i detalj.
♥ Dag 7 – Mina bästa vänner. 
♥ Dag 8 – Mina föräldrar. 
♥ Dag 9 – En perfekt helg för mig. 
♥ Dag 10 – Ett ögonblick.
♥ Dag 11 – Mitt arbete.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Mitt favorit minne.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Fula ovanor.
♥ Dag 17 – Min favoritresa.
♥ Dag 18 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 19 – Något jag saknar.
♥ Dag 20 – Det har får mig att må bättre.
♥ Dag 21 – Den här veckan.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Något jag önskar att jag gjorde mer.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – Min skoltid. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Mitt hem.
♥ Dag 29 – Den här månaden.
♥ Dag 30 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med.

nyårsfirande i bilder

2011-01-01 / 19:35:42



   



     





   





   





   

   





Då har man blivit gammal å gått hem innan ...

2011-01-01 / 04:05:13

Då har man blivit gammal å gått hem innan festen e slut. Usch va tragisk man e.

Dagens, eller gårdagens e d väl så här dax...

2011-01-01 / 03:08:56

Dagens, eller gårdagens e d väl så här dax: så klart att börja ett nytt år me min älskling, även om ja själv börjar tänka på refrängen alla redan.